Ιστορία της Εταιρίας

Οι ρίζες της Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ. ξεκινούν με την δραστηριοποίηση στο χώρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών του ιδρυτή του φερώνυμου χρηματιστηριακού γραφείου, Νικολάου Γ. Χρυσοχοΐδη, το 1928. Ο Νικόλαος Γ. Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1902. Διατέλεσε συνεργάτης και συνέταιρος του χρηματιστή Χρύσανθου Χρυσανθακόπουλου έως το 1950 και εξελέγη χρηματιστής το 1946. Από το 1950 ηγήθηκε του φερώνυμου χρηματιστηριακού γραφείου έως το 1978 οπότε παρέδωσε την σκυτάλη στον γιο του Γιώργο, ολοκληρώνοντας μια άκρως επιτυχημένη πορεία 50 και πλέον ετών στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Ο Γεώργιος Ν. Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Είναι πτυχιούχος της Βιομηχανικής Σχολής και της Σχολής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Χρηματιστήριο το 1970 ως αντικριστής και εξελέγη χρηματιστής το 1978. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το 1980 έως το 1987 καταλαμβάνοντας διαδοχικά τις θέσεις του Συμβούλου, Ταμία και Αντιπροέδρου. Κομβικό σημείο στην εξέλιξη του χρηματιστηριακού γραφείου αποτέλεσε η μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία το 1991 με αρχικό κεφάλαιο 200 εκατομμύρια δραχμές. Πρώτος πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο καθηγητής Χαράλαμπος Σεπεντζής και διευθύνων σύμβουλος ο Γεώργιος Χρυσοχοΐδης.

Το 2006, η Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. εμπλούτισε τις προσφερόμενες επενδυτικές υπηρεσίες της καθώς κατέστη μέλος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών και της Εταιρείας Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί Παραγώγων (ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π.). Την ίδια χρονιά και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οικογένεια Χρυσοχοΐδη και η Εταιρεία βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Το 2007, ο Νικόλαος Γ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε τη διεύθυνση της Εταιρείας. Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, ο Νικόλαος Γ. Χρυσοχοΐδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Rochester. Επίσης κατέχει όλες τις Πιστοποιήσεις της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς (Πιστοποιημένος Σύμβουλος, Διαχειριστής και Αναλυτής), είναι Πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής για την Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διαθέτει τις πιστοποιήσεις Series 7 –Διαπραγματευτής στην αγορά μετοχών των Η.Π.Α. -και της Μεγάλης Βρετανίας (Securities Institute Legal Paper & Securities Institute Certificate in Derivatives). O Νικόλαος Γ. Χρυσοχοΐδης έχει εργαστεί στην DLJ στην Βοστώνη καθώς και στην CSFB στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως αντικριστής στην Εταιρεία το 1998 και διορίστηκε Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος το 2004.